Кметът на Русе Пенчо Милков награди Ангел Русев за европейската титла по вдигане на тежести

By 05 Май 2023 Прочетена 413 пъти 0
Кметът на Русе Пенчо Милков награди Ангел Русев за европейската титла по вдигане на тежести Кметът на Русе Пенчо Милков награди Ангел Русев за европейската титла по вдигане на тежести снимка: Община Русе

Кметът Пенчо Милков награди Ангел Русев за европейската титла по вдигане на тежести, а съотборникът му Денис Данев стана Спортист на месеца на Спортното училище.

"Вашето желание за победа е неуморно, а примерът ви е безценен за всяко русенско дете, решило да се занимава със спорт."

С тези думи Пенчо Милков посрещна състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" Ангел Русев и Дениз Данев. Те бяха наградени от кмета за своите спортни успехи.

Ангел Русев получи парична премия за третата си европейска титла от април, когато той стана шампион в категория до 55 кг. на първенството по вдигане на тежести в Ереван, Армения. Той посвети победата на своя новороден син.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Русев спечели златни медали в Москва през 2021 г. и в Тирана през 2022 г. Предстоят му още две състезания през годината, на които ще стане ясно дали ще се класира и за летните Олимпийски игри в Париж през 2024 г.

Съотборникът му Дениз Данев получи от кмета Пенчо Милков титлата Спортист на месеца, която се определя от ръководството на Спортното училище. 19-годишният състезател на ТСК "Русе" се класира на 6 място в Европейското първенство в Ереван. Той постигна резултат от 222 кг. в двубоя – 96 кг в изхвърлянето и 126 кг в изтласкването.

На срещата присъстваха също заместник-кметът Енчо Енчев, директорът на Спортното училище Евгени Недев и треньорът на Ангел Русев Радослав Атанасов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 05 Май 2023 16:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net