Кметът на Русе внася в Общинския съвет мерки в подкрепа на хората и бизнеса /ВИДЕО/

By 10 Април 2020 Прочетена 1594 пъти 0

Кметът на Русе Пенчо Милков внася предложения в Общинския съвет в подкрепа на хората и бизнеса в града.

Те ще бъдат обсъдени на предстоящото заседание на местния парламент.

Една от мерките е да се освободят от плащане на месечен наем ползвателите на общински имоти, чиято дейност е пряко засегната в периода на извънредното положение. Другото предложение за подкрепа на гражданите и бизнеса е удължаването на срока за плащане на таксата за битови отпадъци. Физическите и юридическите лица могат да се възползват от 5% отстъпка от цялата сума, ако платят дължимата годишна такса до 30 юни. Русенци могат да се възползват от същия удължен срок и при данъка върху недвижимото имущество и превозните средства.


Таксиметровите шофьори и търговците, които плащат патентен данък, могат да заявят, че прекратяват дейността си в извънредната ситуация, а администрацията ще им възстанови внесената сума пропорционално на оставащия срок.

Припомняме, че Община Русе даде възможност на фирмите, ползващи тротоарно право, да облекчат бюджета си. Собствениците на кафенета и ресторанти, разположени на общински терени, трябва да подадат заявление в Информационния център на Община Русе, за да им бъде прекратено разрешителното за поставяне на преместваеми обекти. Заплатени такси вече се възстановяват за периода от прекратяването на разрешителното до крайния му срок на действие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 10 Април 2020 15:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net