Млад датчанин планира да измине 33 000 километра с велосипед до Нова Зеландия

By 27 Ноември 2019 Прочетена 1207 пъти 0
Спирка в дългото пътешествие на Сорен Олсен е и Русе, където се срещна със свои приятели от университета Спирка в дългото пътешествие на Сорен Олсен е и Русе, където се срещна със свои приятели от университета снимка: КИС 13

Млад датчанин планира да измине с велосипед 33 000 километра от Дания до Нова Зеландия.

Два месеца и половина от началото на дългото пътешествие, той е посетил досега 12 европейски държави. След кратка почивка обратно в Дания, той отново ще тръгне на път през Арабския полуостров и Азия.

Днес екип на телевизия КИС 13 се срещна с младия авантюрист, който бе в Русе, за да се срещне с приятели от университета. Сорен Олсен е на 20 години и преди няколко месеца завършил средното си образование в родния си град Есберг. Тръгнал на дълго пътешествие с велосипед на 13 септември, като идеята му е да измине 33 000 километра до Нова Зеландия.

Идеята ми хрумна миналата година, бяха отегчен от училище и между 2 и 3 курс на гимназията, където учех. Реших да отида до Скопие с велосипед. Беше страхотно преживяване и като се прибрах в Дания реших, след като завърша, да започна по-дълго пътешествие, като крайната ми цел е Нова Зеландия.

казва Сорен


Още с пристигането си в България, Сорен имал премеждие между Кюстендил и София, но всичко приключило благополучно.

Преди да тръгна, велосипедът ми започна да издава странни звуци и в планината край Кюстендил на път за София съвсем се развали. Тогава изведнъж се появиха двама холандски колоездачи, които се оказа, че имат точно тази част, която трябваше да сменя. Велосипедът ми стана като нов и заедно пристигнахме в София благополучно.

разказва младежът


По време на пътуването си досега Сорен се е срещнал с много любезни и приветливи хора, които го приемат в дома си като близък приятел.

Това, което много ме впечатли досега, че хората тук са изключително гостоприемни. В Дания, се смята, че щастието е свързано с икономиката, тъй като сме богата държава, но не знаят, че хората, които имат по-малко, споделят повече с другите.

казва още Сорен


Сорен изчислява, че досега е изминавал средно по 50 километра на ден. Разказва, че спи на палатка или при гостоприемни хора, и само в краен случай – отсяда в хотел.

Един-единствен път му се е случило да се страхува за живота по време на пътуването докато бил в Албания.

Бяха поканен до пренощувам у едно семейство, което беше наистина бедно. На следващия ден ми поискаха 20 евро. Аз отказах да платя и тогава едно момче отвори багажа ми, посочи портфейла ми и каза – знам че тук имаш 50 евро. Аз извадих 20 евро, дадох му ги и изчезнах. Това беше единственият път, когато се наистина се уплаших.

разказва с усмивка на лице младият датчанин

Сега Сорен ще пътува с велосипеда до Солун, откъдето се връща в Дания, за да планира пътешествието си през арабския полуостров и азия, до крайната си цел – Нова Зеландия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 27 Ноември 2019 16:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net