Мобилни екипи проверяват домовете на русенци за горене на нерегламентирани материали

By 03 Януари 2020 Прочетена 1181 пъти 0


Засилват контрола върху горенето на нерегламентирани материали в Русе.

Освен по сигнали, мобилните екипи ще работят и на случаен принцип, като извършват проверки в различни квартали на града няколко пъти в седмицата.

Една от новите задачи на служителите на специализирано звено "КООРС" е именно да набелязват места, където е възможно да се горят забранени материали. След 17:00 часа и в почивни дни проверки извършват съвместни екипи от отдел "Екология" в Община Русе и полицията.

 

Екипите могат да влязат в домовете на хората само, след като получат разрешение от собствениците да извършат проверка в съответните помещения. Започват и проверки на случаен принцип няколко пъти в седмицата в различни райони на града.

При установяване на нарушение, се налагат санкции, които могат да бъдат от 100 до 1000 лева. В края на януари се очакват първите резултати от извършените от мобилните екипи проверки.

Междувременно днес от Регионалната инспекция по околната среда и водите обявиха, че през 2019 година дните с регистрирано превишение на фини прахови частици в Русе са били 42. Данните са от автоматичната измервателна станция в квартал "Възраждане". По закон допустимата средногодишната норма за този показател е 35 дни. Средногодишната концентрация на фини прахови частици във въздуха на Русе пък е била 36 микрограма на кубичен метър, при норма 40.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 03 Януари 2020 17:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net