fbpx

Мокри кърпички в канализацията задръстват помпена станция на ВиК - Русе /ВИДЕО/

By 14 Януари 2021 Прочетена 1325 пъти 0

Изхвърлени в канализацията мокри кърпички често задръстват помпената станция в квартал "Ялта" в Русе.

За това алармират от ВиК дружеството.

Напоследък имало множество случаи на задръстване на помпите в канализационната помпена станция, разположена в кв. "Ялта". Там са инсталирани решетки, които улавят твърдите предмети, плаващи в отпадъчните води, за да се предотврати евентуално задръстване на помпите, но изхвърлените в канализацията мокри кърпички често успявали да преминат през решетките.


Щом стигнат до помпите, отпадъците образуват сериозни наслагвания, които възпрепятстват нормалната работа на съоръженията. От ВиК дружеството предупреждават, че по този начин водата не може да се изпомпи и се разлива, и създава предпоставки за разнасяне на зарази. От друга страна, честото задръстване на помпите би могло да доведе до повреди.

Затова от ВиК призовават подобни неразградими отпадъци като мокрите кърпички да се изхвърлят в кофите за боклук, за да се предотвартят бъдещи проблеми с пречиствателните съоръжения.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Януари 2021 18:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.