fbpx

На няколко места в Русе монтираха литературни пейки под формата на книга /ВИДЕО/

By 03 Март 2021 Прочетена 1275 пъти 0

Литературни пейки зарадваха русенци за националния празник.

Те са с формата на книга и са поставени в централните части на града. Върху тях са изписани моменти от автобиографии или цитати на емблематични за българската история личности.

Инициативата е част от рекламна кампания за популяризиране на туристически маршрут "Героите на Свободата" по идея на Консултативния съвет по туризъм при Община Русе. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на туризма на Общината.


Пейка на Любен Каравелов е поставена на пл. "Батенберг" в района на Регионалната библиотека. Други две пейки-книги, посветени на живота и делото на Баба Тонка и Захари Стоянов, се намират на бул. "Придунавски" в близост до къщите-музеи на възрожденците.

Информацията на пейките е на бълкгарски и английски за да могат и чуждестранните туристи да се запознаят с видни личности от българската история. От Общината ще продължат да работят със Съвета по туризъм, за да надградят родолюбивата инициативата.

Пейка-книга, посветена на Васил Левски, ще бъде поставена и в парка на Възрожденците в близост до паметника на Апостола. Очаква се това да се случи след приключване на дейностите по благоустрояване на района.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Март 2021 15:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net