Нарушения на обществени поръчки за над 3,2 млн. лв. установиха в оглавявана от кмета на Русе асоциация

By 13 Септември 2017 Прочетена 1442 пъти 0

Нарушения на 10 обществени поръчки на Асоциацията на дунавските общини, чийто председател е кмета на Русе Пламен Стоилов, е установил Антикорупционният фонд.

Първоначално сигнал е бил получен за добилата отзвук поръчка за така нареченото "броене на комари" по Дунава, но след това са започнали проверки и по други 9. Общата им стойност възлиза на близо 3,2 милиона лева без ДДС.

Установените нарушения са били потвърдени и от контролиращия орган по оперативната програма в България - Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В момента текат проверки в сметната палата и прокуратурата. От Антикорупционния фонд заявиха, че в две от проверяваните процедури са установени и съмнения за конфликт на интереси, които също са обект на разследване. Установените нарушения са изпратени и до контролиращите органи в Румъния.

От Антикорупционния фонд отказаха да коментират дали председателят на организацията носи отговорност за установените нарушения. Те заявиха, че това е в компетенцията на институциите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net