ВИДЕО: Ново 20: Държавата си поиска обратно собствеността върху Летище Русе, кметът отговори

By 06 Април 2022 Прочетена 2200 пъти 0

Общината в Русе не е съгласна да прехвърли собствеността на летището на Министерството на транспорта.

Това заяви на извънреден брифинг кметът Пенчо Милков в отговор на отправено искане от ведомството, което бе разпространено до медиите днес.

От Министерството на транспорта и съобщенията изпратиха писма до кметовете на Русе и Бургас, с искане да предприемат действия по прехвърляне на собствеността на летищата в Русе и Равнец към структурата на министерството. Посочват, че това е част от целенасочената политиката за възстановяване на дейността на малките регионални летища.

РЕКЛАМА


Няма проблем летището в Русе да остане общинско и да го оперира държавно дружество, заяви кметът Пенчо Милков в отговор на искането за прехвърляне на летището на Министерството на транспорта. Освен това, според градоначалника, в писмото на министерството има правни и фактически грешки.

Според Пенчо Милков министерското постановление, с което са отпуснати 2,6 милиона лева за ремонт на летището и привеждането му в летателна готовност, е капан.

Пенчо Милков бе категоричен, че няма да се съобрази с искането на държавата и да предложи прехвърляне на собствеността, преди от министерството да го убедят, че това е единственият вариант за развитие на летището.

Вижте повече подробности по темата във видеото.

Цялата позиция на кмета на Русе по темата гледайте ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Април 2022 18:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net