Няма засегнати комуникации след пропадането до кръговото в Русе

By 22 Март 2016 Прочетена 1524 пъти 0

Вчера след сигнал от граждани ви показахме репортаж за пропадане на градинката до един от подлезите на реконструираното кръгово кръстовище в Русе. От гражданското движение "Бъдеще за Русе" изказаха мнението на техни специалисти, че най-вероятната причина за слягането на терена е недобре изграден канал. Според тях е възможно пръстта да запуши канализацията и това да доведе до пропадане не само на зелените площи, но и на цялото съоръжение.

Още вчера направихме запитване до Общината за становище по въпроса. Днес от телефонен разговор със заместник-кмета по устройство на територията Димитър Наков, разбрахме, че веднага след сигнала за пропадането е разпоредил проверка на място.

Комисия е извършила оглед и е заключила, че улягането на терена не е засегнало подземната инфраструктура и няма компрометирани комуникации. Според становището на експертната група, най-вероятната причина за слягането на почвата е овлажняване вследствие на просмукване на дъждовна вода.

Тъй като обектът е в гаранционен срок, от фирмата изпълнител ще извършат ремонт за своя сметка. Дейностите включват насипване с пръст и озеленяване. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net