fbpx

Нямало да спират тока на АОНСУ засега

By 29 Януари 2019 Прочетена 782 пъти 0
От ЕРП-то съобщиха, че пристъпват към тази крайна мярка едва, след като са уведомили предварително клиента по надлежния ред От ЕРП-то съобщиха, че пристъпват към тази крайна мярка едва, след като са уведомили предварително клиента по надлежния ред снимка: КИС 13

Няма да спират тока на блока на бившето АОНСУ в Русе заради стари задължения.

Потреблението на ток в сградата се измерва от електромер, който се отчита всеки месец по утвърден график. Според енергото фирма, собственост на Явор Блъсков, е титуляр на партидата, по която постъпвали плащанията на сметките. Задълженията са натрупани от февруари 2018 до момента, като общият им размер е над 41 хиляди лева.

На 2 януари тази година е постъпило искане за разсрочване на задължението от адвокат, който представлява домоуправителя на сградата. Компанията е изпратила отговор, в който е обяснено, че искането следва да бъде депозирано от титуляря на партидата. В тази връзка от дружеството уточняват, че нямат правно основание за влизане в договорни отношения за уреждане на финансови взаимоотношения с лица, различни от титуляря на партидата или негови пълномощници.

Предвид натрупаното задължение сградата действително подлежи на прекъсване на електрозахранването, за да се предотврати по-нататъшно нарастване на дълга, но това би могло да се случи, след като собственикът на партидата бъде надлежно уведомен. Предвид факта, че компанията няма никаква връзка с него, единствената законова възможност за уреждане на задължението е встъпване в дълга на фирмата от всички собственици и ползватели на имоти в сградата и сключване на споразумение за разсрочване на задължението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Януари 2019 20:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.