ВИДЕО: Област Русе и окръг Гюргево подписват споразумение за нов мост над река Дунав

By 02 Юли 2021 Прочетена 2415 пъти 0

Предстои подписване на споразумение между област Русе и окръг Гюргево за изграждането на втори мост над Дунав между двата гранични региона. Предвидено е това да се случи на 15 юли.

С изграждане на втори мост при Русе ще се постигне цялостно интегриране на България и Румъния в международното транспортно и търговско партньорство като по този начин ще се намали изолацията на периферните райони, заяви за Новините на телевизия КИС 13 областният управител на Русе Борислав Българинов.

Според областния управител без нов мост в трансграничния регион ще бъдат възпрепятствани туризмът, търговията и свободното пътуване на гражданите.


Освен това мостът се явява ключова надграждаща инвестиция за строителството на автомагистралата между Русе и Велико Търново, прокарването на тунел под Шипка, който е част от републиканския път Русе – Маказа, както и изграждането на бъдещ европейски логистичен коридор.

Продължават преговорите и за стартирането на фериботната връзка между Русе и Гюргево в най-кратки срокове. Ако стане факт, фериботът ще може да транспортира 300 тира за 24 часа само в едната посока, което значително ще облекчи трафика по Дунав мост.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 02 Юли 2021 20:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net