ВИДЕО: Област Русе избира президент и депутати в общо 342 секции

By 14 Ноември 2021 Прочетена 1029 пъти 0

342 са секционните избирателни комисии в област Русе.

На днешния вот за президент и Народно събрание, малко над 204 000 души от региона могат да упражнят правото си на глас. 292 от секциите са с над 300 избиратели, което означава, че там се гласува само с машини, като в 48 от тях има по две устройства.

Най-много избиратели има община Русе – близо 148 000.

Подвижните секции за хора с увреждания са общо 6, като по две от тях са в Русе и Ветово и по една в Бяла и Ценово. 6 са и COVID секциите. Две от тях са подвижни и са на територията на община Русе. Същевременно по една COVID секция има в двете университетски болници, Белодробната болница, както и беленската болница.

РЕКЛАМА


Отново 6 секции има и в част от социалните институции. Става дума за ареста, болниците "Канев", "Медика" и МБАЛ "Юлия Вревская" в Бяла, а също и в Центъра за психично здраве в Русе и Държавната психиатрична болница в Бяла.

Краят на днешния изборен ден е 20:00 часа, но по изключение там, където има чакащи да гласуват, може да бъде удължен с още час.

Изборният процес преминава при спазване на въведените противоепидемични мерки. Влизането в секциите става само с маска, а гражданите трябва да спазват дистанция помежду си. Във всяка секционна комисия са осигурени дезинфектанти и ръкавици.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 14 Ноември 2021 12:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net