fbpx

Област Русе отново на челните места при външното оценяване на седмокласниците /ВИДЕО/

By 16 Юли 2020 Прочетена 840 пъти 0

Област Русе е на 5 място по български език и литература и на 6 позиция по математика в страната по резултати от Национално външно оценяване при седмокласниците.

Анализът показва, че има трима ученици с 0 точки по един от двата предмета, и също толкова, които са постигнали 100 точки по математика.

Резултатите от Националното външно оценяване са съизмерими с миналогодишните, обобщи началникът на регионалното управление на образованието Росица Георгиева. 

РЕКЛАМА:


В областта има само две училища, чийто резултат по български език и литература е под 16 точки. Предстои всички учебни заведения да направят анализ на резултатите и да набележат стъпки са отстраняване на пропуските.

На матурата по български език и литература Русенска област се нарежда на 7 място в страната с успех 4,24. По втория предмет, най-много зрелостници са се явили на английски език – 404, като те са постигнали резултат от 5,26.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Юли 2020 16:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.