Областният управител на Русе: 24 май ни напомня, че е необходимо да ползваме повече словото, за да сме по-обединени

By 24 Май 2024
Областният управител на Русе Драгомир Драганов се обръща към русенци по случай отбелязването на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност. Областният управител на Русе Драгомир Драганов се обръща към русенци по случай отбелязването на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност. Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител на Русе Драгомир Драганов се обръща към русенци по случай отбелязването на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност.

24 май ни напомня, че е необходимо да ползваме повече словото, за да сме по-обединени и да градим заедно по-доброто си бъдеще. С думите трябва да предлагаме идеи, а не да преиначаваме действителността и да унищожаваме истината. Думите пораждат мисли, а мислите водят до действия. Нека имаме куража да бъдем честни помежду си и да отстояваме националното си достойнство и идентичност посредством многообразието на българския език.

каза Драгомир Драганов.

Той споделя още, че непреходността и силата на родната реч ни провокират да се замислим за това колко културно обогатен народ сме.

 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Празници като утрешния ни карат да се гордеем, че живеем в страна, която е сред съкровищниците на Европа и е създател на една от азбуките в света, на която са написани образци в литературата.

допълва още Драганов.

Предвижда се утре областният управител Драгомир Драганов да посети две русенски училища – СУ "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по икономика и управление "Елиас Канети". По-късно той ще присъства и на празничния концерт на представители на Общинския детски център за култура и изкуство и Общинския младежки дом. Събитието е организирано от Община Русе.

В събота Драгомир Драганов ще се срещне с представители на българската общност в Румъния. Инициативата, която ще бъде в Букурещ, се провежда по инициатива на посланика ни в северната ни съседка Н. Пр. Радко Влайков и на Съюз на банатските българи в Румъния.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Петък, 24 Май 2024 11:40