fbpx

Обсъдиха създаването на ТИР паркинг на територията на "Свободна зона - Русе"

By 09 Юли 2021 Прочетена 1141 пъти 0
Обсъдиха създаването на ТИР паркинг на територията на "Свободна зона - Русе" Обсъдиха създаването на ТИР паркинг на територията на "Свободна зона - Русе" снимка: КИС 13 / архив

Обособяването на паркинг на територията на "Свободна зона – Русе" за ТИР-овете, чакащи да преминат в северната ни съседка – Румъния, бе обсъдено на среща между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на дружеството Никола Стефанов.

Идеята е по този начин да се облекчи трафика по без това натоварено трасе между Русе и Мартен, както и да се тушира напрежението сред шофьори и граждани, заради спиращите тежкотоварни автомобили по булевардите "Тутракан" и "България", които са и предпоставка за пътни инциденти. Предвижда се паркингът да заработи в рамките на следващия месец, като на него ще бъдат осигурени тоалетни, бани и контейнери за отпадъци. Тировете ще заплащат и такса в размер на 5 евро за престой в рамките на 24 часа.


Поне на този етап се оказва неприложима схемата камионите да бъдат преместени на създадения със специална комисия буферен паркинг на бул. "България". Припомняме, че идеята беше полицейски патрули да насочват тировете натам, а самият паркинг се предвиждаше да се намира от бензионстанцията до разклона за село Николово. Това обаче се оказва невъзможна мисия, тъй като теренът не отговаря на необходимите условия. Според информация от Областното пътно управление, поискана от Българинов, създаденото преди време трасе като буферен паркинг, което всъщност е било тротоар, няма възможността да понася тежестта на товарни автомобили над 20 тона.

Засега въпросът за това кой е подписал разрешението за такъв буферен паркинг остава без отговор. Борислав Българинов е категоричен, че ще работи активно за адекватни мерки, които най-после да доведат до решаване на този наболял не само за русенци проблем.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Юли 2021 18:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net