Община Русе призовава желаещите да се включат в инициативата "Новата гора на Русе"

By 24 Март 2023 Прочетена 672 пъти 0
Община Русе призовава желаещите да се включат в инициативата "Новата гора на Русе" Община Русе призовава желаещите да се включат в инициативата "Новата гора на Русе"

Две залесителни инициативи предстоят на 25 и 26 март в Русе.

Тази събота Община Русе организира втора поредна акция по засаждане на дръвчета в русенските квартали. След като миналата седмица в зеленото пространство до бл. 1 и 3 в кв. Дружба граждани засадиха широколистни фиданки, сега залесяването ще се случи до бл. 111 в кв. Чародейка и ще стартира в 12 часа.

Община Русе призовава желаещите да се включат и да не забравят удобното облекло и обувки.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В неделя пък ще се състои третата част от кампанията "Новата гора на Русе", организирана от сдружение "СъГраждани" и подкрепена от ОП "Паркстрой".

В 11 часа на старото сметище ще започне залесяването с над 1000 медоносни дръвчета.

Организаторите напомнят на доброволците да донесат лопати и туби за вода, с които впоследствие да полеят младите растения. Локация има във фейсбук събитието, а табели на отбивката от главния път Русе-Николово ще оказват пътя до мястото.

Припомняме, че последната акция на "Новата гора на Русе" събра десетки граждани, които в рамките на няколко часа успяха да засадят близо 2 хиляди фиданки и да се доближат до целта – създаването на нов крайградски парк за отдих и спорт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Март 2023 13:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net