ВИДЕО: Община Русе започва процедура за придобиване на полигона и хиподрума

By 13 Декември 2021 Прочетена 1451 пъти 0

Автополигонът в Русе става собственост на Общината.

Това решиха днес ощинските съветници, като дадоха ход на процедурата теренът да бъде прехвърлен безвъзмездно от държавата на Общината.

Целта е да се създадат по-благоприятни условия за доброто стопанисване, управление и опазване на имота.

Хиподрумът в Русе също става собственост на Общината. Намеренията са да се развива конният спорт.

На територията на града няма друг полигон, подходящ за подготовка на водачи на МПС. През последните години обаче теренът се е превърнал в нерегламентирано сметище, отделно е нарушена асфалтовата настилка в по-голямата си част, липсват и оградните пана. Мястото е с висока степен на обществена опасност, поради обстоятелството, че не се охранява и се използва за автомобилни гонки, които често са предпоставка за инциденти.

РЕКЛАМА


Сред основните мотиви за придобиване на имота в собственост от общината е създаване на по-благоприятни условия за доброто му стопанисване, управление и опазване. Теренът би могъл да се ползва и за изграждане на писта и полигон за обучение на деца по автомобилен спорт. Придобивайки собствеността върху имота, Община Русе ще има законовото основание за предприемане на целесъобразни действия за неговото възстановяване и поддържане, и ще постигне социалния ефект от разкриването на нови работни места.

Общинският съвет единодушно даде ход и на процедурата хиподрумът в Русе да стане собственост на Общината.

В имота са построени 13 сгради, повечето от които имат належаща нужда от ремонт. Цялата инфраструктура и сграден фонд на територията на имота винаги се е поддържала от лицензираните спортни клубове. Намерението на Община Русе е там да се създаде Център за конен спорт.

При необходимост ще се търсят възможности за проектно финансиране за изграждането на закрит манеж и обособяването на складови помещения за съхранение на спортните съоръжения през зимата.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 13 Декември 2021 16:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net