ВИДЕО: Общинският съвет прие бюджета на Русе за тази година

By 26 Април 2022 Прочетена 1305 пъти 0

Приеха бюджета на Община Русе за тази година.

Финансовата рамка от близо 189 милиона лева бе одобрена по време на извънредното заседание на Общинския съвет днес, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. В подкрепа на бюджета гласуваха 30 общински съветници, двама бяха против, а 14 се въздържаха.

Основни приоритети в него са подобряването на средата в кварталите на Русе и малките населени места от общината, повече средства за култура, социални услуги, подкрепа на родителството и сигурността.

Във време на криза основна наша цел е Общината да продължи нормалното си функциониране в полза на гражданите, заяви кметът Пенчо Милков, подчертавайки усложненията, които световната пандемия предизвика през последните 2 години, особеностите на международната политическа обстановка и непрекъснато нарастващите цени на горивата, електроенергията и суровините.

РЕКЛАМА


Бюджетът предвижда 3,5 млн. лв. за поетапните ремонти на междублоковите пространства в града. Чувствително се увеличават средствата за асфалтиране на улиците в малките населени места. Наред с това се предвижда и разширяване на способностите на общинските предприятия с още нова техника и работници. 
Приоритет е и сигурността на гражданите, каза още още Пенчо Милков.

Със средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи ще бъде поставен защитен екран върху бившия Дом на учителя, докато сградата бъде възстановена.

Вижте повече подробности за бюджета във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 26 Април 2022 17:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net