ВИДЕО: Общинският съвет в Русе спря покупката на още употребявани тролейбуси

By 17 Юни 2021 Прочетена 3599 пъти 0

Общинският съвет в Русе отхвърли предложението общината да даде заем от 540 000 лева на "Общински автотранспорт" за закупуване на 12 употребявани тролейбуса.

Това стана след продължителни дебати с аргументи "За" и "Против". Очаква се обаче от администрацията отново да внесат докладната записка за разглеждане още на следващата сесия.

Заместник-кметът Димитър Недев обясни защо се налага да се закупят превозните средства.


Според някои общински съветници, тролейбусите, които се предлага да бъдат закупени, са морално остарели и настояха да се изберат други по-запазени. От Общината обясниха, че докато се подменя автопаркът с модерни превозни средства, е необходимо да се осигурят стари тролейбуси за нуждите на градския транспорт.

От "Общински автотранспорт" обясниха, че старите тролейбуси от Швейцария, които искат да закупят, са най-изгодният вариант докато се проучват възможностите за подновяване на тролейбусния парк.

Въпреки че в крайна сметка предложението за отпускане на заем не беше прието, от администрацията възнамеряват отново да внесат докладната записка още на следващото заседание на Общинския съвет.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 17 Юни 2021 17:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net