fbpx

Обвиняемият за смъртта на момиченцето в "Долапите": Не разбрах, че съм блъснал някого /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 15 Ноември 2019 Прочетена 1211 пъти 0
Бабата не е държала детето, а то не се е виждало от паркирана кола, посочи още Петко Бабата не е държала детето, а то не се е виждало от паркирана кола, посочи още Петко снимка: КИС 13

Окръжният съд в Русе наложи най-тежката мярка за неотклонение на водача, причинил смъртта на 5-годишното дете в Русе преди няколко дена.

Петко Славов ще остане за постоянно в ареста до края на съдебния процес срещу него. Обвинителният акт срещу него ще бъде за причинена смърт по непредпазливост.

Припомняме, че във вторник тежкотоварния автомобил, шофиран от обвиняемия Петко, прегази момиченце в квартал "Долапите", вследствие на което детето загива на място. 76-годишният мъж не спира, а след кратко издирване полицията го установи и задържа.


Днес в съдебната зала Петко каза, че във фаталния ден, не видял нито бабата, нито детенцето, а само кучето, което започнало да лае, когато преминавал с камиона. Не чул и никакакъв удар или "лопане", което да му подскаже, че е блъснал детето. Прехвърли и вината към бабата, че е оставила момиченцето безнадзорно.

Обвиняемият уточни пред журналисти още, че предишната катастрофа със загинал, която има в досието си, е била през 63-та година, като вече е изтърпял наказанието си за нея.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Ноември 2019 18:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net