fbpx

Осигурени са 300 хиляди лева за пропадането на изхода на Русе към София

By 09 Декември 2015 Прочетена 2080 пъти 0

Скоро може да започне ремонтът на пропаднал преди година пътен участък на изхода на Русе към София. Вече са отпуснати необходимите средства за укрепване на терена.

След запитване от телевизия КИС 13, от Агенция "Пътна инфраструктура" отговориха, че са осигурени около 300 хиляди лева за пълното възстановяване на компрометирания участък. Като причина за пропадането при 4-ти километър на пътя Русе – Велико Търново са посочени интензивните валежи през ноември и декември миналата година. Свличането обхваща дясната лента за движение и част от лявата  в продължение на около 60 метра. Мястото веднага бе обезопасено с необходимата пътна сигнализация.

За възстановяване на участъка е необходимо да се извърши отстраняване на всички асфалтови пластове, стабилизиране на земната основа, изграждане на насип и полагане на нова асфалтова настилка. През ноември тази година пътноподдържащата фирма в област Русе е внесла технологичен проект за извършване на строително-монтажни работи на засегнатия участък. С допълнително задание по договора за текущ ремонт и поддържане са осигурени необходимите средства за извършване на цялостно възстановяване на деформирания участък, в съответствие с технологичния проект.

От Агенция "Пътна инфраструктура" увериха, че имат готовност да започнат ремонта още този месец в зависимост от метеорологичните условия. Най-вероятно цялостното възстановяване на участъка ще приключи през следващата година. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net