От днес в България се влиза с отрицателен PCR тест, има ли изненадани на границата при Русе? /ВИДЕО/

By 29 Януари 2021 Прочетена 4483 пъти 0

От днес до 30 април се въвежда изискването пристигащите в България да представят документ за отрицателен резултат от PCR-тест , направен до 72 часа преди влизането в страната.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, които не представят документа, се поставят под 10-дневна карантина.

Повечето, които минават през ГКПП "Дунав мост" при Русе представят отрицателен PCR тест. На българските граждани, които не разполагат с такъв документ, им се издава предписание за домашна карантина, обясниха служители на Регионалната здравна инспекция в Русе.


Служителите на РЗИ оглеждат внимателно документите за направен PCR тест, за да се убедят, че не е фалшифициран, тъй като вече бе разбита подобна схема.

От румънската гранична полиция пък обясняват на своите сънародници за новото изискване за влизане в България, в случай че не са разбрали за него.

Не са много румънците или пък гражданите на други страни от Европейския съюз, които не знаят, че от днес в България се влиза само с документ за отрицателен PCR тест. Ако има такива ние им го обясняваме, те се връщат в Гюргево, правят си изследването и ако резултатът е отрицателен могат да минат границата.

обясни Емануел Николае от Гранична полиция - Румъния


Изключение от изискването за отрицателен резултат от PCR-тест се допуска за шофьорите на автобуси и товарни автомобили, извършващи или приключващи международен превоз, екипажите на плавателни съдове и въздухоплавателни средства, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 29 Януари 2021 17:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net