Пациенти на УМБАЛ - Русе защитиха директора на болницата д-р Иван Стоянов

By 09 Март 2017 Прочетена 2259 пъти 0

Пациенти на университетската болница в Русе направиха подписка в защита на нейния директор д-р Иван Стоянов.

Само за ден са се подписали над 100 души от града и региона. Спонтанната инициатива на хората е в отговор на публичните обвинения спрямо лекарите за лошо отношение към пациентите и допускане на грешки, довели до фатален край.

На протест в началото на седмицата, русенци дори поискаха оставката на ръководството, заради смъртта на 18-годишно момиче. В кампанията срещу болницата се включиха и от Българския лекарски съюз в Русе, които също настояват за оставки.

Лекарите от университетската болница написаха отворено писмо в подкрепа на д-р Иван Стоянов. Включват се и студенти от факултета „Обществено здраве“ в Русенския университет, които са на стаж в болницата.

Медицинската сестра Лидия Дочева, която работи на регистратурата споделя, че непрекъснато звънят хора от различни градове с въпроса къде могат да изразят своята благодарност към лекарите, които са спасили живота им или са помогнали на техни близки.

От УМБАЛ - Русе са благодарни за подкрепата, която идва от пациентите. До момента подписката на лекарите е подкрепена от над 380 медици и болничен персонал.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net