"Паякът" ще вдига паркиралите в района на пробива автомобили

By 24 Ноември 2016 Прочетена 2026 пъти 0

Поради липсата на достатъчно обособени места за паркиране в района на пробива под ЖП линията в русенския квартал "Родина" шофьорите са принудени да оставят колите си отстрани на платното.

Въпросът беше повдигнат днес на Постоянната секторна комисия в областта на транспорта от председателя на Регионалната колегия на камарата на архитектите Мария Костадинова. Според нея се създават предпоставки за инциденти.

И в двете посоки към пробива е поставен знак В28, който забранява паркирането. Тъй като пътят е изграден по европроект, единственото, което може да се направи е да се засили контролът. Под знака за забранено паркиране има поставена допълнителна табела за репатриране на нарушителите.

На заседанието на комисията стана ясно че вече са наложени глоби на фирмите, които обслужват линиите от градския транспорт в Русе за неспазване на отделни курсове или цели разписания. 

За неизпълнение на курс санкцията е 20 процента от минималната заплата. Това означава че от първи януари глобата ще стане 92 лева. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net