Румънски тираджия с над 3 промила алкохол предизвика катастрофа в Русе

By 01 Декември 2021 Прочетена 2616 пъти 0
Пиян румънски шофьор на ТИР предизвика катастрофа на международното шосе в Русе Пиян румънски шофьор на ТИР предизвика катастрофа на международното шосе в Русе снимка: КИС 13

Бързо производство е образувано срещу румънски водач, предизвикал катастрофа в Русе, управлявайки в нетрезво състояние товарен автомобил. 

На 29 ноември вечерта екип на Пътна полиция е изпратен на сигнал за ПТП с материални щети, възникнало на бул. "България" в Русе, след бензиностанция "Еко" в посока ГКПП "Дунав мост".

Там униформените са установили, че товарен автомобил с марка "Scania", управляван от румънски гражданин, е предизвикал катастрофата, като е блъснал лек автомобил "Пежо".

РЕКЛАМА


При извършената проверка на двамата водачи се е оказало, че румънският водач е в нетрезво състояние, като уредът е отчел над 3 промила алкохол в издишания въздух. Пробата на другия шофьор е била отрицателна.

На виновника са съставени два акта – за допуснатото произшествие и за управление на МПС, след употреба на алкохол.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 01 Декември 2021 10:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net