Подробностите за шестия случай на COVID-19 в Русе

By 17 Април 2020 Прочетена 2555 пъти 0
Подробностите за шестия случай на COVID-19 в Русе КИС 13

Нов случай на заболял от COVID-19 на територията на област Русе беше обявен от Националния оперативен щаб.

Новият пациент с коронавирус в Русе е жена на 28 години. Преди около седмица е проявила симптоми като болки в гръдната област, слаба кашлица и повишена температура в порядъка до 38,5 градуса. Към момента жената е в добро здравословно състояние, като тя е поставена под домашна карантина за период от 28 дена.

Установени са две контактни лица – мъжът, с когото живее на семейни начала и неин колега от местоработата й. И на двамата са взети проби, като резултатът от изследването за COVID-19 на мъжа, с когото живее се очаква да стане ясен по-късно през деня. Колегата й от офиса, в който е работила, е с отрицателна проба.


Важно е да се отбележи, че в съответната фирма са работили само двама души, а именно тя и колегата й, който е с отрицателна проба. Двете контактни лица са поставени под 14-дневна карантина, като в случай че приятелят на пациентката излезе с положителна проба, то на него също ще му бъде наложена 28-дневна карантина. Взети са всички необходими мерки за социална изолация, в т.ч. и тримата получават храна и всичко необходимо от свои близки без да имат пряк контакт с тях.

Общият брой на лицата, поставени под карантина в Русенско от началото на въведеното извънредно положение в страната е 2886, като понастоящем под карантина в региона се намират 1056 лица, а за други 1830 тя вече е изтекла.

Продължава извършването на съвместни проверки за спазване на разпоредбите на Националния оперативен щаб.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 17 Април 2020 10:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net