Пожар избухна тази сутрин в русенската болница

By 10 Февруари 2018 Прочетена 1653 пъти 0
Инцидентът е станал рано тази сутрин на шестия етаж на болницата, където се помещава ортопедията Инцидентът е станал рано тази сутрин на шестия етаж на болницата, където се помещава ортопедията КИС 13 / архив

Пожар е избухнал в УМБАЛ "Канев" - Русе днес.

Инцидентът е станал около 05:00 часа рано тази сутрин на шестия етаж на болницата, където се помещава ортопедията.

Пламъците са били предизвикани от пациент, който е запалил цигара в стаята, въпреки че пушенето в лечебното заведение е категорично забранено.

Той извикал дежурните медицински сестри, които веднага се обадили на телефон 112 и започнали да гасят огъня с пожарогасители. До идването на двата екипа на пожарната пламъците били потушени.

57-годишният пациент, предизвикал пожара, е бил настанен в отделението за ортопедична операция и е бил неподвижен. Той е бил изведен веднага от помещението, но е получил втора и трета степен изгаряния на леви крайници и таз. Наложило се е да бъде преместен в УМБАЛ "Медика" в Русе, където има отделение по изгаряния, тъй като раните е трябвало да бъдат обработени оперативно.

В резултат на инцидента имуществото е напълно унищожено, а стаята е вече неизползваема. Щетите ще се оценяват тепърва, а помещението ще трябва да бъде изцяло ремонтирано, пребоядисано и с ново болнично обзавеждане.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net