Показват легендарния "Шинел" на сцената на Кукления театър в Русе

By 15 Юни 2022 Прочетена 928 пъти 0
Русенската публика може да гледа спектакъла в три поредни вечери - на 15, 16 и 17 юни 2022 от 19:00 часа Русенската публика може да гледа спектакъла в три поредни вечери - на 15, 16 и 17 юни 2022 от 19:00 часа КИС 13

Трета поредна година театър "Кредо" гостува на сцената на Държавен куклен театър – Русе.

Този път поводът е специален - Юбилейното турне на 30-годишния легендарен "Шинел" по Н.В. Гогол.

Театър "Кредо" отбелязва своя 30-и юбилей през 2022 година.

30-годишен юбилей празнува и първият спектакъл на театъра - "Шинел" по Н.В. Гогол – знаков спектакъл в българския и световен театър, спечелил овациите на критиката и на три поколения зрители у нас и по света.

Турнето започва през май и юни в градовете Бургас, Русе, Силистра и Добрич.

Русенската публика може да гледа спектакъла в три поредни вечери - на 15, 16 и 17 юни 2022 от 19:00 часа, на сцената на Държавен куклен театър - Русе.

РЕКЛАМА


Нина Димитрова, основател и артистичен директор на театър "Кредо", актриса и режисьор, е участник в "Шинел" от създаването му до днес. Тя следва своя спектакъл по целия свят в продължение на 30 години. 
Заедно с Нина Димитрова ще играе русенският актьор Стелиан Радев.

От създаването на спектакъла до 2012 година в "Шинел" играе актьорския тандем Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, които заедно със Светлозар Гагов и Майа Петрова, са и създатели на спектакъла. От 2013 година до днес нов творчески тандем в „Шинел“ разнася славата на българската култура и театър по света - Нина Димитрова и Стелиан Радев.

Една история и смешна, и тъжна, в едно действие, с фантастично начало и неочакван край за един призрак, един чиновник и един шинел. Една история за свободата на човешкия дух, който не може да бъде закопчан в никакъв шинел.

Юбилейното турне на "Шинел" се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по проект "кредО!шинел!" по програма "Едногодишен грант".

Билети може да се закупят на касата в кукления театър.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Юни 2022 17:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net