Политическите сили в Русе коментираха случилото се през почивните дни в Бяла

By 10 Юли 2017 Прочетена 3959 пъти 0

Народните представители от трите най-големи политически сили излязоха с позиции за слуичилото се през почивните дни в Бяла.

Както вече знаете след побой на група роми пред дискотека, 18-годишният Алекс Ангелов е настанен в Русенската болница с тежки травми и с опасност за живота.

Депутатът и областен лидер на ГЕРБ Пламен Нунев коментира в Русе, че не вижда етническо напрежение от случилото се в Бяла.

"Имало е адекватна реакция от страна на Общината и до колкото знам са били глобени определн кръг от хора, и то сериозно. В тази връзка и кметът на Община Бяла е издал заповед до началника на Районното полицейско управление за засилено полицейско присъствие.", заяви на пресконференция днес Нунев.

Според народния представител от БСП Пенчо Милков недостигът на кадри в системата на МВР е "подпомогнал" инцидента в Бяла.

"Считам, че това се случил тъкмо поради това, че полицията има съществен недокомплект и не успява да подсигури масирано присъствие и да подсигури обществения ред в пълна степен.", заяви Пенчо Милков.

Искрен Веселинов от Обединени патриоти пък заяви, че ще постави въпроса на по-високо ниво. 

"Трябва да има, очевидно, едно постоянно наблюдение на тези цигански квартали, тъй като радикализирането им, както и такива ексцесии, се получават именно при гастролирането на други цигански общности, от други краища, които очевидно не мислят, че на следващия ден също ще бъдат в същото населено място и ще трябва да живеят с тези хора", каза Веселинов, като допълни, че трябва да се вмени и отговорност на собсвтениците на заведения, които да съобщават веднага за подобни инциденти.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net