Полицията в Русе разкри извършителите на 5 кражби, сред тях има и деца

By 14 Март 2023 Прочетена 593 пъти 0
Полицията в Русе разкри извършителите на 5 кражби, сред тях има и деца Полицията в Русе разкри извършителите на 5 кражби, сред тях има и деца снимка: КИС 13

Извършители на 5 кражби от началото на годината бяха разкрити в Русе

За случая съобщава Областната дирекция на МВР.

За кражба от хипермаркет в Русе е било сигнализирано от управител на магазина на 23 февруари около 17 часа. Според подадената информация, неизвестен мъж е излязъл от магазина със стоки, които не е заплатил – различни салами и луканки на обща стойност за 150 лева. По случая в Първо РУ е била заведена преписка и е започната работа по установяване на извършителя. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия като автор на престъплението е установен русенец на 49 г.

За кражба от салон за красота е сигнализирано на 30 януари т.г., когато потърпевша жена, работеща в обекта е информирала служителите на Първо РУ, че от чантата й оставена в близост до входната врата е изчезнала парична сума от 40 лева. По случая е била регистрирана преписка и в хода на работата по нея полицаите са установили като извършител русенец на 25 г. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На 24 февруари и на 4 март от друга верига търговски обекти е сигнализирано за извършени три кражби на стоки от техен магазин в Русе. В единия случай без да се заплатят са изнесени месни продукти за 25 лв, в другия дигитален часовник за около 50 лв, а в третия електрическа четка за зъби, епилатор и мобилен стартер за кола на обща стойност за 269,88 лв. За регистрираните три посегателства са заведени преписки по описа на Първо РУ и полицейските служители са започнали разследване по тях. В резултат на извършените действия са установени 31-годишен мъж от силистренско село, 22-годишен от село в сливополската община и 20-годишен от гр. Завет. Работата по преписките продължава.

Още една кражба в магазин са разкрили полицаите, но в този случай потърпевша е била клиентка в търговския обект. На 21 февруари жената е сигнализирала в Първо РУ, че докато е била в магазин, на една от веригите хипермаркети, е оставила на щанд мобилния си телефон, заедно с документи и 500 лева, а след това е установили липсата им.  По заявеното престъпление е била образувана преписка и в хода на работата са установени като извършителки две русенки на 68 и 71 години.  

И две непълнолетни момичета на 10 и 14 години са установени от полицията, след сигнал за опит за кражба от дрогерия в Русе.  По информация от търговския обект те са се опитали да изнесат козметични продукти за 213 лева. По случая е започната преписка с оглед данни за престъпление по чл.194, ал. 1 във връзка с чл. 18 от Наказателния кодекс, по която работи инспектор от детска педагогическа стая.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 14 Март 2023 16:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net