Посетителите на кризисната трапезария на БЧК в Русе масово отказвали да започнат работа

By 07 Януари 2020 Прочетена 1063 пъти 0


Oткакто отвори врати през ноември, кризисната трапезария на БЧК в Русе се посещава всеки ден от близо 40 души, предимно бездомни и скитащи лица.

Освен топла храна и напитки, нуждаещите се могат да ползват и баня за поддържане на лична хигиена. Бездомните хора, които посещават Центъра, могат да получат здравни и психологически консултации.

Въпреки че от Българския червен кръст съдейства на всеки, който иска да започнат работа, дори младите и здравите предпочитали да не правят тази важна промяна в живота си, разказва за Новините на КИС 13 доброволецът Димитрина Андреева.


Потребителите в Кризисния център се отнасят с уважение към доброволците на БЧК, но невинаги към останалите като тях, които посещават трапезарията. Освен това въпреки лошите условия, в които живеят, повечето от бездомните хора в Русе отказвали да отидат в приюта, тъй като там трябвало да се съобразяват с правила.

Припомняме, че сумата отпусната за функционирането на трапезарията е в размер на 5300 лева. Предвижда се кризисният център да работи до края на март.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Януари 2020 15:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net