Предлагат изграждането на нов пазар в Русе /ВИДЕО/

Предлагат да се изгради нов общински пазар в русенския квартал "Здравец - Изток".

Изработени са архитектурен и технически проект, разрешителната документация и са открити партиди за вода и електроенергия. Предложението ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет в Русе, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Идеята да се изгради пазар там е дошла, след като жител на квартала споменал на управителя на общинското дружество Кунчо Кунчев за подходящо място между улиците "Будапеща", "Киев" и "Рига".


Ако Общинският съвет даде съгласие, на площ от около 300 кв.м. ще бъдат обособени шест магазина и ще се оформи пространство за разполагане на 8 търговски маси.

Към момента пространството между трите улици, където ще бъде изграден пазарът, се използва за паркинг, като там трайно престояват и автомобили, които не са в движение.

В изграждането на новия пазар ще бъдат вложени малко над 200 000 лева собствени средства на дружеството, стопанисващо пазарите

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 17 Февруари 2020 16:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.