fbpx

ВИДЕО: Предлагат отстъпката за литър гориво да стане 1 лев, ще се справят ли малките бензиностанции?

By 23 Ноември 2022 Прочетена 561 пъти 0
Предлагат отстъпка за литър гориво да стане 1 лев.

Идеята на ГЕРБ за новия размер на отстъпката за литър, ще се разглежда от Енергийната комисия в Народното събрание. В момента помощта, която държавата дава е 25 ст. и ще продължи до края на декември.

Между 600 и 700 000 лева на месец ще са необходими на собственик на бензиностанция в Русе ако се приеме тази мярка.

Според Венцислав Пенгезов, 90% от обектите в страната няма да могат да се включат в програмата, тъй като не разполагат с толкова много свободни средства.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В бензиностанцията на Венцислав Пенгезов, при мярката с компенсацията от 25 стотинки, се генерират отстъпки между 70 и 90 000 лева на месец. 
При отстъпка в размер на 1 лев, средствата с които трябва да разполага бензиностанцията, за да може да си позволи да участва по мярката се увеличават четири пъти.

Пенгезов е сигурен, че дори и с тази сума може да се справи, но ще има много други, които няма да могат да си позволят да участват по мярката. Освен това, схемата по която парите достигат до бензиностанциите, е много сложна, смята още собственикът на бензиностанция в Русе.

Според Венцислав Пенгезов, държавата във всеки един момент може да намали цените за крайния потребител, без да има нужда от отстъпки, ако поеме оперативното управление на нефтопреработващото предприятие и ценообразуваното.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 23 Ноември 2022 16:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar