Предлагат промени в спорната наредба 18 в Русе, за която КИС 13 сигнализира през миналата година

By 13 Февруари 2018 Прочетена 1618 пъти 0

Промени в наредбата за условията за репатрирането на неправилно паркирали автомобили искат общински съветници в Русе.

Според тях, някои текстове не са еднозначни и предполагат тълкуване, което е предпоставка за създаване на конфликти между служителите и шофьорите.

Очаква се предложенията за изменение на наредбата да се разгледат на заседанието на Общинския съвет през март.

Най-спорният текст се отнася до условията при които едно превозно средство се смята за репатрирано. Според шофьорите, това не ставало ясно от наредбата и се стигало до конфликтни ситуации.

Припомняме ви случай който показахме в новините на телевизия КИС 13 в края на септември миналата година, когато собственик на автомобил заплатил цялата такса от 40 лева за репатриране въпреки че се появил на мястото преди тръгването на паяка. 

Румен Христов гражданин се свързал с общинския съветник Иво Пазарджиев, който предлага промени в наредбата, за да се изчистят спорните текстове. Едно от предложенията предвижда да се заплати само половината такса ако водачът се появи до вече натоварения автомобил при положение, че паякът още не е тръгнал. Според Иво Пазарджиев по този начин ще се създаде възможност да бъдат генерирани повече средства в общинския бюджет, които могат да бъдат използвани, както за ремонти на съществуващите репатриращи автомобили, така и за закупуване на нови.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net