ВИДЕО: Предвиждат намаление на картите за градския транспорт в Русе за определени групи

By 21 Юли 2021 Прочетена 2011 пъти 1 comment

Предлагат цената на картите за градския транспорт в Русе за ученици, студенти и докторанти редовно обучение да стане 30 лв.

Останалата сума до 58 лева ще се доплаща от Общината. Проектът за изменение на наредбата е качен на сайта на Общинския съвет за предложения и становища от гражданите.

В текста на проектонаредбата се посочва, че през годините стойността на картите не е променяна, като предложението е тази категорич пътници да има право на допълнително намаление в размер на 20 лв. от месечната абонаментна карта.


Тази социална придобивка ще намали до известна степен разходите за транспорт на пътуващите ежедневно ученици, студенти и докторанти, като увеличаването на броя на закупените карти ще доведе до по-широко използване на услугата, мотивират предложението от Пбщинска администрация. Направен е разчет на необходимите средства, които са предвидени в бюджета за тази година.

От Община Русе ще осъществяват контрол гарантиращ, че предоставените средства няма да доведат до свръх компенсиране на превозвачите във връзка с дейността по извършване на обществен превоз.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 21 Юли 2021 18:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net