Приключи делото за спирането на Карусел 1 на Монтюпе

By 23 Ноември 2015 Прочетена 2359 пъти 0

В Административния съд в Русе се състоя последното заседание по делото, заведено от предприятие за авточасти срещу РИОСВ. Припомняме, че дружеството подаде жалба за отмяна на заповед на директора на екоинспекцията, с която заради установено замърсяване на въздуха, бе спрян карусел 1 за леене на алуминий в едно от халетата на френския завод.

Днес бяха разпитани двама свидетели, единият призован по искане на жалбоподателя, а другият – на ответника. Двамата бяха подложени на продължителни разпити, за да се изясни цялата фактология, свързана с работата на въпросното съоръжение, както и дали наистина е имало завишаване на изхвърляните емисии във въздуха. Беше дискутиран и въпросът, има ли други предприятия в района на източната индустриана зона, които да отделят същите вещества, като тези, посочени в комплексното разрешително на завода за авточасти.

В пледоариите си страните по делото застъпиха първоначалните си позиции – жалбоподателите поискаха заповедта да се отмени, а ответниците – жалбата да бъде отхвърлена. Съдът даде на страните 7-дневен срок, за да направят подробни писмени бележки по пледоариите си. След като направят това, съдът ще се произнесе с решение в законово установения срок. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net