fbpx

Принудително събориха оградата на ул. "Люляк" в Русе. Спорът между РДНСК и собствениците продължава

By 15 Януари 2016 Прочетена 1990 пъти 0

Събориха незаконна ограда в двор на частен имот в Русе. Според собствениците, обаче, искането на РДНСК телената мрежа да бъде премахната е със заповед, която противоречи на промяна в закона за териоториалното управление, която е влязла в сила на 22 декември миналата година. Според потърпевшата заповедта е от няколко дни по-късно. Въпреки, че е обжалвана и се чака решение на съда, вчера от РДНСК отидоха за изпълнение на принудително събаряне на оградата. Тъй като до този момент нямаше решение на съда, собствениците сами предприеха действия за доброволно премахване на част от мрежата. Според тях, тя е съвсем законна тъй като с нея си заграждат собствения двор.

Собствениците не могли да повярват, когато от РДНСК разбили и двата входа към двора. Тъй като оттам започнали да минават хора, семейството се принудило с подръчни средства да затвори достъпа през главния вход, а на страничния – отново да завари вратата. 

Тъй като заповедта за принудително събаряне е обжалвана, ако в последствие съдът излезе с друго решение, тя ще бъде отменена. Изпратихме официално запитване до пресцентъра на ДНСК в София за становище по случая, но до момента не сме получили отговор.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar