Присъдата за фаталната катастрофа в "Долапите" е в ръцете на Апелативния съд /ВИДЕО/

By 06 Март 2020 Прочетена 1115 пъти 0

Изготвени са мотивите към присъдата на 76-годишния Петко Славов от Русе за причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което загина 5-годишно дете в квартал "Долапите" през ноември миналата година.

Предстои делото да бъде изпратено в Апелативен съд – Велико Търново за произнасяне по постъпилите жалби от подсъдимия и частния обвинител, както и по протеста от прокуратурата.


Припомняме, че 76-годишният пенсионер Петко Славов получи 3 години ефективна присъда
 за това, че по непредпазливост е блъснал с камиона си и убил 5-годишното момиченце. Заради съкратената процедура, по която се води делото, първоначалната присъда от 4 години и половина беше намалена с 1/3. Окръжният съд в Русе  определи наказанието да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Освен това на 76-годишния Петко Славов му се отнема и правото на управлява МПС в срок от 5 години. Съдът обаче го оневини за това, че е избягал от местопроизшествието и го оправда по обвинението в чази част.

Тъй като са постъпили жалби от подсъдимия и частния обвинител, както и протест от прокуратурата, предстои делото да бъде изпратено в Апелативен съд – Велико Търново.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 06 Март 2020 19:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net