ВИДЕО: Протестиращи русенци подариха топки на РИОСВ и призоваха: Вършете си работата!

By 17 Септември 2021 Прочетена 2844 пъти 0

Русенци излязоха на пореден протест за чист въздух.

Този път те се събраха пред сградата на Регоналната инспекция по околната среда и водите в града.

Протестиращите настояват в Русе да има постоянна мобилна станция за органични замърсители през цялата година, строг контрол от институциите и да не се допускат производства, които замърсяват въздуха, земята и водата в района.

Екоактивистите в Русе са се обединили и закупили мобилна станция, която ще може да засича различни химични съединения. Те са задвижили и процедурите за създаване на сдружение, което по правен път да защитава интереса на гражданите.


Протестиращите подариха символично на РИОСВ топки, тъй като смятат че нямат куража да си вършат работата като упражняват строг контрол върху дейността на предприятията.

РИОСВ - Русе няма топки да реши проблема с обгазяванията в Русе, затова им подаряване, дано наберат смелост!

каза един от организаторите Иван Белчев
От екоинспекцията заявиха, че правят всичко възможно според правомощията си. Те съобщиха, че през последните дни сигналите за неприятни миризми в различни части на Русе са зачестили, но не са отчетени превишения на нормите на следените атмосферни замърсители. Последният сигнал е от 06:30 часа тази сутрин.


Мобилната автоматична станция на Изпълнителна агенция по околна среда е в готовност да започне сезонните измервания, заложени по план. Първоначално тя ще бъде разположена в района на ТЕЦ-а.

От екоинспекцията увериха също, че извънредните проверки на потенциалните източници на разпростаранение на интензивно миришещи вещества ще продължат и през следващата седмица.

Вижте повече от протеста във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 17 Септември 2021 17:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net