Пускат движението по затворения участък от "Липник" до средата на септември

By 26 Август 2019 Прочетена 2835 пъти 0
От 28 август ще започнат строителните дейности и в следващата отсечка - от "Олимп" до улица "Котовск" От 28 август ще започнат строителните дейности и в следващата отсечка - от "Олимп" до улица "Котовск" снимка: КИС 13

Пускат движението по двете платна на булевард "Липник" в Русе между кръстовищата на "Ялта" и "Олимп" до средата на септември.

От 28 август пък реконструкцията, която се извършва по трансграничната програма между България и Румъния, ще продължи в посока квартал "Здравец - Изток".

Строителните дейности по булеварда започнаха с изграждането на отводнителен канал между улиците "Дебър" и "Мъглиж". По този начин се очаква да се реши дългогодишнят проблем с наводняването на участъка под ЖП линията.

На този етап е подменена и настилката на двете платна между кръстовищата на "Ялта" и "Олимп". Предстои обновяване на тротоарите, поставяне на маркировка, смяна на пътните знаци и монтиране на ново осветление.

От 28 август ще започнат строителните дейности и в следващата отсечка - от "Олимп" до улица "Котовск". Това ще наложи стесняване на дясната лента на южното платно в участъка между двете кръстовища. След като трафикът по булеварда от "Ялта" до "Олимп" бъде пуснат, движението към "Здравец - Изток" ще се извършва двупосочно само в северното платно.

Припомняме, че реконструкцията на булевард "Липник" е за малко над 5,6 милиона лева по трансграничната програма между България и Румъния.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 26 Август 2019 18:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net