Пътищата от Русе към Бяла, Разград и Силистра ще трябва да бъдат почистени до 2 часа след снеговалеж

By 23 Ноември 2015 Прочетена 2427 пъти 0

Агенция "Пътна инфраструктура" публикува карти на всички области в страната, в които са посочени сроковете за почистване на републиканската пътна мрежа при снеговалеж и допустимата снежна покривка на платното, съгласно нормативната уредба.

За Русенска област до два часа след снеговалеж трябва да са почистени направленията към Бяла, Разград и Силистра. След провеждане на снегопочистващите дейности пътното платно трябва да бъде почистено до асфалт. Допустимият сняг върху платното не трябва да е повече от 3 сантиметра.

Пътищата от Русе към Кубрат и Щръклево трябва да бъдат почистени до 3 часа, като там допустимият сняг на платното е до 5 сантиметра. Пътят към Басарбово, Червен, Две могили и към Пиргово и Мечка се чисти до 5 часа и допустимият сняг е 7 сантиметра върху платното.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа чрез безплатното мобилно приложение или от интернет страницата на АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net