Ръководството на Русенския университет участва в годишната конференция на ЕУА

By 10 Април 2017 Прочетена 1314 пъти 0

Университетската автономия и свобода бе обсъдена на годишната конференция на Европейската университетска асоциация в Норвегия.

На нея участие взеха и представители на Русенския университет. На престижния международен форум присъстваха ректорът на висшето училище проф. д-р Велизара Пенчева, председателят на Общото събрание на РУ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев и заместник-ректорът по международно сътрудничество проф. Юлиана Попова.

По думите на проф. Белоев, дебатът по темата е бил предизвикан заради забелязващата се тенденция на намеса на националните правителства в университетската автономия и академична свобода.

Други теми в годишната конференция са били още сътрудничеството с университети във Великобритания заради Брекзит, както и съдържанието на нов Европейския кодекс за почтеност при научните изследвания.

Русенският университет е активен член на 6 международни организации, като в някои от тях е единствен представител от България. От тази година висшето училище е и член на Университетската агенция на  франкофонията. Това дава перспективи за сътрудничество с повече от 800 университета в света.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net