Разследват кандидат за окръжен прокурор на Русе заради връзка с Бобокови /ВИДЕО/

By 19 Юни 2020 Прочетена 3499 пъти 0

Специализираната прокуратура разследва висши длъжностни лица и магистрати за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

От Специализираната прокуратура са установили комуникация, осъществявана чрез различни мобилни приложения на обвиняемия Пламен Бобоков с няколко лица. За единия се предполага, че е секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов.

Другият вероятно е действащ магистрат – Николай Николов, кандидатствал през миналата година за административен ръководител на Окръжна прокуратура – Русе.

След извършен наказателно-правен анализ на заключението на експертизата и приложенията към нея, наблюдаващите прокурори са констатирали доказателства за извършено престъпление.

РЕКЛАМА:


В тази връзка на днес след разрешение на съдия са извършени лични обиски на двамата, както и претърсвания и изземвания. Става дума за веществени доказателства, относими към предмета на доказване, като след анализа им наблюдаващите прокурори ще преценят дали са налице достатъчно доказателства за ангажиране на наказателна отговорност на двете лица.

В случая с прокурор Николай Николов се касае за размяна на текстови съобщения с Пламен Бобоков, проведена в края на ноември и началото декември миналата година. Това съвпада с процедура по избор на окръжен прокурор на Русе. В тази връзка наблюдаващите прокурори ще преценят и това дали, в случай, че са налице доказателства за търсене на дисциплинарна отговорност на магистрата, респективно ще сезират главния прокурор на Република България.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Юни 2020 19:55
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net