fbpx

ВИДЕО: Рена Стефанова: Няма правна възможност летището в Русе да бъде отдадено с право на ползване

By 01 Март 2023 Прочетена 594 пъти 0

Не съществува правна възможност летището в Русе да бъде отдадено с право на ползване.

Това заяви Рена Стефанова от "Продължаваме промяната", по чиято жалба Административният съд вече образува дело срещу решението на Общинския съвет да предостави безвъзмездно летището на дружество за срок от 10 години.

Жалбоподателите оспорват решението като незаконосъобразно.

Със свое определение съдът допусна предварителното изпълнение на административния акт. Мотивите са, че са налице условията, които обуславят допустимостта на направеното искане - защита на особено важни държавни и обществени интереси и в частност интересите на Община Русе и нейните жители, както и логистичните възможности, които Летище Русе ще осигури като транспортен коридор. Определението на съда не е било обжалвано в законоустановения тридневен срок.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Жалбоподателите оспорват решението на Общинския съвет в Русе като незаконосъобразно, издадено при съществени нарушения на административно-производствените правила и материалноправните разпоредби. Според адвокат Рена Стефанова, единствената правна възможност за летището е концесия.

Според вече подписания договор за летището, до 2 години дружеството трябва да извърши необходимите текущи ремонти и да изработи документите, нужни за ползването му като гражданско, като стойността на инвестицията на този първи етап възлиза на над 2,6 млн. лв. В случай, че всичко това не бъде изпълнено, Общината прекратява договора без предизвестие и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални блага, направени от инвеститорите, остават общинска собственост.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net