РИОСВ - Русе потвърди: Замърсяването на въздуха вчера е предизвикано от Румъния

By 25 Октомври 2019 Прочетена 1225 пъти 0
Отчетени са превишения на ФПЧ и моментни завишени стойности на други атмосферни замърсители като азотни и серни оксиди Отчетени са превишения на ФПЧ и моментни завишени стойности на други атмосферни замърсители като азотни и серни оксиди снимка: КИС 13

Отчетени са превишения на фини прахови частици вчера следобед в няколко района на Русе вследствие на горенето на стърнища в Румъния.

Oтчетени са и моментни завишени стойности на други атмосферни замърсители като азотни и серни оксиди и въглероден оксид, но за тях не са превишени средночасовите норми. Това каза за Новините на телевизия КИС 13 директорът на РИОСВ инж. Любомир Атанасов.


От Областната администрация пък са в постоянен контакт с институциите в северната ни съседка, с цел недопускане на подобно задимяване на българска територия.

Припомняме, че вчера в късния следобед бяха получени множество сигнали от граждани за задимяване и неприятна миризма. От РИОСВ са извършили проверки, които не са установили промишлени източници на замърсяването.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 26 Октомври 2019 00:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net