РИОСВ - Русе състави акт на "Монтюпе"

By 23 Април 2018 Прочетена 1396 пъти 0

Съставиха акт на "Монтюпе".

От РИОСВ - Русе са констатирали нарушение на 15 април, при извършени извънредни проверки по сигнали на граждани за неприяти миризми. На място е установено, че транспортните врати 1, 3, и 6 на Хале 3 са били отворени към 09:30 и към 20:00 часа, документирано със снимков материал. Не се е наблюдавало движение на техника, хора или товаро-разтоварни дейности през вратите.

Според инспекторите, това е нарушение на даденото при предходни проверки предписание за постоянно затваряне на вратите, които са разположени на западната фасада на Хале 3, както и отваряне на врати, извън резрешения период, определен в нарочна инструкция.

В деловодството на РИОСВ - Русе към момента на проверката, не е постъпвало уведомително писмо за временно спиране или прекратяване на дейността в завода за автомобилни части.

Мярката за регулиране ползването на транспортните врати на Хале 3 е въведена през 2017 година с цел ограничаване на неорганизираното изпускане на непречистени емисии от работната среда в атмосферния въздух. Дружеството е задължено ежеседмично да докладва писмено в РИОСВ за отварянето на вратите.

За неспазване на дадено предписание, Законът за опазване на околната среда предвижда санкция от 2000 до 20 000 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net