Русе отбеляза Европейския ден за борба с трафика на хора с "Поход на свободата"

By 22 Октомври 2018 Прочетена 1116 пъти 0
Инициатори на събитието бяха неправителствената организация "А21" и БМЧК Инициатори на събитието бяха неправителствената организация "А21" и БМЧК КИС 13

С "Поход на свободата" в Русе отбелязаха Европейския ден за борба с трафика на хора.

Инициатори на събитието, което се проведе в събота, бяха неправителствената организация "А21" и Българския младежки червен кръст.

Целта на Похода е да обърне общественото и медийно внимание към проблема със съвременното робство. Вече 5 години поред кампанията се провежда в над 50 държави, а поводът е Европейският ден за борба с трафика на хора - 18 октомври. Тази година в България Поход имаше в близо 20 града. В Русе събитието бе организирано от фондация "А21" и Младежкия червен кръст, като шествието започна пред паметника на "Альоша". В него се включи и председателят на БМЧК - Станимир Бояджиев.

По време на похода стана ясно, че от фондация "А21" са започнали денонощна, безплатна и анонимна Национална телефонна линия за борба с трафика на хора - 0800 / 20 100.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 22 Октомври 2018 17:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.