Русе: Съставиха 210 акта за неспазване на епидемичните мерки за седмица

By 27 Април 2020 Прочетена 1958 пъти 0

210 акта са наложени за неспазване на противоепидемичните мерки в Русе през миналата седмица. По-голяма част от тях са за неносене на предпазна маска на публични места.

За периода от 21 до 26 април близо 1200 автмобила не са били допуснати да влязат или излязат на територията на Русе. Причината е, че техните водачи не са успели да докажат наличието на неотложна необходимост и поради това органите на реда не са разрешили тяхното преминаване през временно изградените 6 контролно-пропускателни пункта.


Отделно през миналата седмица са съставени 210 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Преобладаващата част от тях – 173 е за неносене на предпазна маска на публични места. Другото често срещано нарушение е струпването на хора на едно място. На всички установени лица ще бъдат наложени законово определените санкции.

Продължава и извършването на ежедневни проверки, като през изминалата седмица са обходени повече от 600 адреса. За установени нарушения са образувани 10 досъдебни производства. 7 от тях са за неспазване на наложена карантина, а останалите 3 - за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда. Случаите ще бъдат изяснени в хода на досъдебните производства.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 27 Април 2020 17:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net