Русенци поискаха оставки на протест пред РИОСВ днес

By 19 Септември 2017 Прочетена 1661 пъти 0

Със скандирания "оставка" и "искаме да дишаме" русенци излязоха на протест днес по обяд пред сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Хората не са доволни от мерките, които се вземат през последните 5 години в Русе, за да спрат замърсяванията на въздуха. Според протестиращите, институциите не правят необходимото, за да преустановят вредните емисии от различни предприятия в източната индустриална зона.

Директорът на РИОСВ инж. Любомир Атанасов обаче заяви, че за обгазяване на града не може да се говори, тъй като при нито един от показателите няма превишаване на стойностите през послендите месеци. Той съобщи още, че "Монтюпе" е представил краткосрочна и дългосрочна инвестиционна програма за покриване на изискванията за опазване на чистотата на атмосферния въздух, като тя се изпълнявала по заложените срокове.

За един месец в РИОСВ - Русе са постъпили 30 сигнала за миризми. Причината за тях са както промишлени източници, така и запалени контейнери, гуми и кабели. Инж. Атанасов заяви, че има дежурен денонощен екип, който в рамките на 15-20 минути реагира на всеки постъпил сигнал.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net