Русенец, обвинен в трафик на хора във Франция, се съгласи да го екстрадират

By 16 Февруари 2016 Прочетена 1846 пъти 0

36-годишният Кирил Фараонов от Русе, задържан с европейска заповед за арест за трафик на хора и участие в организирана престъпна група, се съгласи да бъде екстрадиран във Франция. Делото бе гледано днес в Русенския окръжен съд. Мъжът е разследван във връзка с група от региона, която извършвала трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за страни от Западна Европа, основно за Марсилия във Франция.

Кирил Фараонов е бил установен като главен организатор на трафика, заедно с двама съучастници. През октомври миналата година материалите по случая са били докладвани в прокуратурата на Марсилия, където е започнало разследване. По време на делото обвиняемият заяви, че никого не е отвличал. Той каза още, че не знае нищо и иска да отиде във Франция да чуе в какво го обвиняват. В крайна сметка Кирил Фараонов се съгласи да бъде екстрадиран.

Мъжът си запази правото в тридневен срок да промени решението си, ако прецени това за необходимо.Той и адвокатът му обаче искат, ако бъде осъден във Франция, да изтърпи наказанието си в България.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net